---

Rybníky Polouvsí

---
Domů / Informace / Obecné podmínky
A+ R A-

Obecné podmínky

 

1. Oprávněna osoba: majitel/majitelka, správce, rybářská stráž.

2. Rybář je povinen se řídit rybářským řádem na daném rybníku, kde chytá a obecnými podmínkami.

3. Rybáři a návštěvníci se na rybníku chovají slušně, neobtěžují ostatní návštěvníky, neničí zařízení na rybnících, nepytlačí a popřípadě se řídí pokyny oprávněné osoby.

4. Pokud rybář nebude dodržovat řády nebo instrukce oprávněných osob, tak mu bude odebraná povolenka i s úlovkem. A další již nebude vydaná. Pokud osoba bude agresivní, opilá nebo nebude chtít opustit areál bude přivolána Policie ČR.

5. Zakoupením povolenky souhlasíte s rybářským řádem a obecnými podmínkami na rybnících v Polouvsí.

6. Po odchytání příslušného množství ryb, nebo po uplynutí provozní doby rybář povolenku odevzdá správci rybníků nebo si neprodleně zakoupí další povolenku. A opustí rybníky nejpozději do 15 minut po uplynutí provozní doby.

7. Chytá se na místech kde je tomu povoleno. Pro upřesnění se zeptejte oprávněné osoby nebo se podívejte na obrázek u příslušného rybářského řádu.

8. Návštěvy rybářů jsou povinny ohlásit svůj vstup do arálu oprávněné osobě. Návštěvy u nočních lovících jsou povinni opustit rybníky společně s oprávněnou osobou.

9. Každý lovící rybář je povinen mít u sebe platnou povolenku vydanou na rybářské baště, nebo v rybářských potřebách u pana Krále a doklad totožnosti.

10. Povolenka je nepřenosná a platí jeden den a na jednu osobu. Po opuštění areálu povolenka propadá.

11. Při lovu udicí musí být lovící u prutů přítomni tak, aby v případě potřeby mohli s nimi manipulovat, pokud se jdou občerstvit nebo odnést zasakovanou rybu musí stáhnout udice.

12. Pokud máte sebou mazlíčky, jste povinni po nich uklízet a nesmí obtěžovat ostatní lovící. Jinak budete vykázání.

13. Je zakázáno k lovu používat těchto prostředků: výbušných, otravných a omamných látek, jakýchkoliv bodců, lapaček, udic bez prutů, střílet ryby, lovit je do rukou a do ok, podsekávat ryby, lovit na bójky, které nejsou součástí udice.

14. Oprávněná osoba nezodpovídá za poškození a zcizení automobilů, motorek a kol případně věcí ponechaných v autě, rybářských potřeb a dalšího majetku rybáře či návštěvníků, za úrazy v areálu nebo na parkovišti rybníků v Polouvsí.

15. Automobil musí být odstaven na parkovišti (ze šikma pod úhlem 45 stupňů, kvůli nedostatku místa), bez povolení se nesmí jezdit do areálu, stát před vjezdem nebo si jezdit vykládat/nakládat věci na chytací místo nebo mít auto odstavené za sebou. Výjimku tvoři držitelé celoroční povolenky a ZTP, kteří si po dohodě s oprávněnou osobou mohou dojet na chytací místo kde si vyloží nebo naloží věci a potom auto dovezou zpět na parkoviště. Pokud chytáte u cesty a přijede vás někdo navštívit musí rovněž auto dovézt na parkoviště (jste za to osobně zodpovědní).

16. Rybáři mezi sebou dodržují určitou vzdálenost, aby si navzájem nezavázeli.

17. S rybou zacházíme šetrně. Rybáří si mezi sebou nepředávájí jimi ulovené ryby.

18. Lovící je povinen při odchodu z areálu rybníku ukázat ulovené ryby oprávněné osobě, popřípadě se podrobit kontrole na vyzvání oprávněné osoby a to včetně zavazadel a vozidla, a vrátit zakoupenou povolenku.

19. Zákaz koupání, rozdělávání ohňů, kuchání ryb. Povinnost udržovat pořádek.

20. Kuřáci si musí vyzvednout u bašty popelník za vratný poplatek 100 Kč a pak ho i s nedopalky vrátit zpátky.

21. Vstup do areálu a lov ryb je na vlastní nebezpečí.

V PŘÍPADĚ ZÁJMU SI MŮŽETE ZAREZERVOVAT RYBNÍK NEBO RYBNÍKY NA ZÁVODY, SOUKROMÉ AKCE ATD. PŘÍPADNÍ ZÁJEMCI VOLEJTE NA TEL. 602 778 695.

V PŘÍPADĚ PORUŠENÍ URČENÝCH PRAVIDEL K LOVU RYB SE LOVÍCÍ POVAŽUJE ZA PYTLÁKA A BUDE VYKÁZÁN Z AREÁLU RYBNÍKU BEZ NÁHRADY ŠKODY A BUDE MU ODEBRÁNA POVOLENKA. V PŘÍPADĚ ULOVENÍ RYBY MU BUDE TATO RYBA ZABAVENÁ BEZ NÁHRADY.

 


 

Rybářské potřeby Král

E-shop s rybářskými potřebami

www.rybarske-potreby-kral.cz

Kudy z nudy